מגורים במשולש
ברוכים הבאים! כאן נספר בהרחבה על איזור המשולש של צפון קרוליינה. נפרט על הערים השונות והשכונות ונצייד אתכם בטיפים מעשיים לבחירת מקום המגורים.
אז מה זה בעצם ה"משולש"?

המשולש הוא בעצם קיצור של ״משולש המחקר״. למשולש המקורי יש שלשה קודקודים של מרכזי מחקר אקדמיים- אוניברסיטת צפון קרולינה בצ׳אפל היל, אוניברסיטת דיוק בדורהאם, ואוניברסיטת NC state בראלי. בשנות ה- 50 של המאה ה- 20 הוקם פארק מחקר בשטח שבין שלש הערים הללו (RTP), מעין גרסה מקומית לסיליקון וואלי הקליפורני, וככה קיבלנו משולש שמושך הרבה אנשי אקדמיה, הייטק, וביוטק. בין היתר, גם ישראלים רבים מגיעים לפה, וקהילה ישראלית שהיתה קטנטונת עד לפני 20 שנים הולכת ומתרחבת לה בכל שנה ושנה.
המשולש אליו מתייחסים היום הוא כבר מזמן לא משולש ומכיל אזורים נרחבים אחרים.
הערים המרכזיות הן דורהאם שבצפון ומערב המשולש- עיר של קרוב ל- 300 אלף אנשים, שבעבר ידעה ימים מורכבים והיום בפריחה די רצינית, ראלי בדרום מערב- הבירה והעיר השנייה בגודלה בצפון קרולינה (אחרי שארלוט), קבוצת ערים קטנות יותר שיושבות מזרחית לראלי- קארי, אייפקס, ומוריסוויל, ובצפון מזרח- צ׳אפל היל וקרבורו האחיות התאומות. בין לבין וגם מסביב ישנן עד לא מעט עיירות קטנות. תחשבו קצת על גוש דן ותקבלו מושג על האזור, למרות שפה אין ממש תל אביב גדולה שמרכזת את כל הפעילות. הישראלים ממוקדים בעיקר בשני מוקדים- ראלי (והערים שמזרחית לה) ודורהאם. יש גם קבוצת ישראלים קטנה יותר (בעיקר אנשי אקדמיה) בצ׳אפל היל וקרבורו ובנוסף, ניתן למצוא ישראלים בשכונות/עיירות הקצת יותר מרוחקות. כל מי שבאיזור הוא מבחינתנו חלק מקהילת המשולש ומוזמן לבלות עימנו. צפון קרולינה היא סטייט גדולה ודלילה באוכלוסיה באופן יחסי. מספר אנשים דומה לישראל על שטח שגדול פי 7 מישראל. שלשת האזורים הגאוגרפיים העיקריים הם החוף ומישור החוף במזרח- אזור פחות מיוער ויותר חקלאי (עם ביצות יפיפיות), ההרים המדהימים ממערב (רכס הבלו-רידג׳ ומעליו- רכס האפאלצ׳ים) ובאמצע- אנחנו. ״אנחנו״ זה בעצם השפלה ובלעז ה- Piedmont. מה שמאפיין את האזור ולא קשה לפספס את זה- אנחנו בעצם יער אחד גדול שאנשים הוציאו ממנו עצים פה ושם ושמו במקומם בתים. מי שאוהב יערות ואיילות מקפצות להן בחצר האחורית ייהנה מאד. מי שפחות אוהב את זה, יתרגל וייהנה.... ברמת אורח החיים והרכב האוכלוסיה יש הרבה יותר דמיון משוני בין הערים שמרכיבות את המשולש. זה אזור נינוח שגם כשעובדים בו קשה, תרבות העבודה מעודדת בדרך כלל איזון בין עבודה לפנאי ולמשפחה. האנשים ברובם הם מסבירי פנים (תתרגלו להגיד הרבה ״בוקר טוב״) ולהרבה ישראלים שעברו לפה מאזורים אחרים בארה״ב יש תחושה של ״הורדת מהלך״ מסוימת. נקודה נוספת שמאפיינת את אזור המשולש וחשוב לקחת אותה בחשבון- זה איזור שגדל בשנים האחרונות בקצב מואץ. יש הרבה מאד אנשים שעוברים לפה מרחבי ארה״ב וזה משפיע לטובה ולרעה. יש פה בניה מסיבית לכל אורך ורוחב המשולש, יש תשתיות שמנסות להדביק את קצב האוכלוסיה (לפעמים בצורה טובה ולפעמים לא מספיק טובה) ויש יותר ויותר אנשים. יש גם הבדלים בין הערים. יש מקומות עם אופי יותר פרוורי, יש אזורים של עיירות קולג׳, יש מקומות יותר מסורתיים-דתיים ויש אזורים מאד פרוגרסיביים. בקיצור, חשוב להכיר את היעדים כדי לבחור את מה שמתאים לכם (בנוסף כמובן לפקטורים המרכזיים של קירבה לעבודה, חינוך לילדים ועלות דיור). בסעיפים הבאים אנחנו ננסה לתאר את האופי של כל עיר מרכזית. תזכרו גם להציץ בתחתית המסך ברשימת אנשי הקשר הרלבנטיים.